ANKOS 3. Yapay Zeka Çalıştayı | Üniversite Kütüphanelerinde Yapay Zeka: Yetkinlik, İş Birliği ve Etik
Yapay Zeka Çağında Üniversite Kütüphaneleri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Bir Araya Geliyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) iş birliğiyle düzenlenen 3. Yapay Zeka Çalıştayı 23 Haziran 2026 tarihinde santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşiyor. “Üniversite Kütüphanelerinde Yapay Zeka: Yetkinlik, İş Birliği ve Etik” temasıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, farklı üniversitelerden kütüphane yöneticileri, bilgi profesyonelleri ve uzmanlar bir araya gelerek yapay zekanın yükseköğretim ve kütüphanecilik alanında yarattığı dönüşümü değerlendirecektir.
Gün boyu sürecek program kapsamında; araştırma süreçlerinde yapay zeka destekli şeffaflık, yapay zeka araçlarının seçimi ve değerlendirilmesi, kütüphanecilerin değişen yetkinlikleri, etik standartlar, yapay zeka ajanlarıyla çalışma modelleri, intihal analizi ve üniversite kütüphanelerindeki iyi uygulama örnekleri gibi güncel ve stratejik konular ele alınacaktır. ANKOS Yapay Zeka Araştırma Grubu üyeleri ile alanında uzman konuşmacıların katkılarıyla gerçekleşecek oturumlar, katılımcılara bilgi ve deneyim paylaşımı için önemli bir platform sunacaktır.
Marmara Bölgesi’ndeki 76 üniversitenin davetli olarak katılacağı çalıştay, üniversite kütüphanelerinin yapay zeka çağındaki rolünü yeniden düşünmek, ortak bir vizyon geliştirmek ve yeni iş birliği fırsatları oluşturmak için önemli bir buluşma noktası olacaktır. ANKOS tarafından başlatılan bu bölgesel çalıştay serisinin, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek yeni etkinliklerle devam etmesi ve üniversite kütüphaneleri arasında yapay zeka odaklı iş birliğinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Tarih: 23 Haziran 2026 Salı
Saat: 09.30-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü - Mahkeme Salonu
Güncel program akışını görüntülemek için tıklayınız.
Kayıt için tıklayınız.
Detaylı bilgi için tıklayınız.