A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Tümü
Veritabanları
Gale in Context
1.461'den fazla tam metinli dergi, 20.000'den fazla fotoğraf, resim, video ve biyografileri içermektedir. Birçok makale başlangıç, orta ve ileri düzey İngilizce ile kullanıma sunulmakta ve sesli olarak dinlenebilmektedir.
Global Economic Monitor
Gelişmekte olan ve yüksek gelirli ülkelerdeki küresel ekonomik gelişmelere ilişkin günlük güncellemeleri verir. GEM; döviz kurları, hisse senedi piyasaları, faiz oranları, emtia fiyatları ve gelişen piyasa senetlerine ilişkin günlük verileri vb. içeren bir veritabanıdır.
Gravür Dünyası
Moda, mimarlık, müzik, dans alanında 10.000'den fazla gravüre erişim sağlar.
GreenFILE
Çevre, tarım, eğitim, hukuk ve teknoloji alanlarında 850.000'den fazla bibliyografik kayıda erişim sağlamaktadır.
Handbook of Psychology 2nd Edition (12 cilt)
Psikoloji disiplininin her alanını kapsayan sürekli güncellenen birçok konuda kaynağa erişim sağlamaktadır. Bu edisyon; sinir biliminde, kanıta dayalı pratik uygulamalardaki keşifleri kapsamaktadır. Ayrıca sosyal, gelişimsel ve adli psikolojideki yeni bulguları içermektedir.
HeinOnline
3.200’den fazla hukuk dergisine ilk sayısından itibaren tam metin erişim sağlayan bir veri tabanıdır. Ayrıca, Amerikan hukuk tarihi ve uluslararası hukuk ile ilgili dokümanları da kapsamaktadır.
HiperKitap
Türkçe e-kitap veri tabanıdır. Astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar, çevre bilimleri, dil ve edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, enerji, felsefe, psikoloji ve din, fizik, güzel sanatlar, hukuk, işletme ve yönetim bilimleri, kimya, kütüphanecilik, matematik ve istatistik, medya ve iletişim, mimarlık ve tasarım, mühendislik ve teknoloji, müze ve kültürel çalışmalar, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, sosyoloji, spor, seyahat ve turizm, tarım ve biyoloji, tarih ve tıp gibi konularda 28.000'den fazla e-kitaba erişim sağlamaktadır.
Humanities & Social Sciences Index Retrospective
Beşeri ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında 1.200’den fazla süreli yayın, 1.300.000’den fazla kayıt ve 240.000’den fazla kitap incelemesinin bibliyografik kaydını içermektedir.
İdealonline
Tarih, dil ve edebiyat, siyasal bilimler, eğitim, kültür ve sanat, ekonomi ve finans, yönetim, bilgisayar ve internet, bilim ve teknoloji, hukuk, sağlık bilimleri, mühendislik, psikoloji, sosyololoji, felsefe ve diğer alanlarda yayımlanmış tam metin akademik ve popüler dergileri içermektedir. Bu veri tabanı Türkiye’de yayımlanmış 1.100'den fazla tam metinli dergiyi içermektedir.
İdealonline Tıp Kitapları Veri Tabanı
Diş hekimliği, hemşirelik, pediyatri, kardiyoloji, dahiliye, farmakoloji, anatomi, diyabet gibi konularda 400’den fazla Türkçe tıp kitabına erişim sağlar.
IEEE Xplore Digital Library
Bilgi teknolojisi, bilgisayar bilimleri, iletişim, multimedya, müzik, nanoteknoloji, sibernetik, teknoloji ve toplum gibi konularda 408 dergi, 5.791 konferans serisi, 4.526 standart dahil 5 milyondan fazla kaynağa erişim sağlamaktadır.
IGI Global e-Books
Yazılım, bilgisayar bilimleri ve mühendisliği, iş teknolojileri, veri tabanı teknolojileri, e-devlet, global ve çevre teknolojileri, eğitim teknolojileri, akıllı teknolojiler, bilgi yonetimi ve kütüphanecilik, tıbbi teknolojiler ve sağlık, genetik, multimedya teknolojileri, güvenlik teknolojileri, etik ve hukuk, sosyal teknolojiler alanlarında BİLGİ Kütüphanesi tarafından satın alınan 4.512 tam metin e-kitap içermektedir.
IMF eLIBRARY
IMF dergilerine, kitaplarına, çalışma raporlarına, verilere ve istatistiki bilgilere doğrudan erişim sağlayarak analiz ve araştırma yapmayı kolaylaştıran bir veri tabanıdır. Veri tabanının içerisinde 22.135’den fazla kitap ve analitik rapor, 20.430 dergi sayısına ve 614 istatistiki rapora erişilebilmektedir.
International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences (26 cilt)
International Encyclopedia of the Social and Behavioral Sciences veri tabanı sosyal ve davranış bilimleri alanında yayımlanmış olan ansiklopedinin online versiyonudur. İçeriğinde alanıyla ilgili 4.000 makale, bibliyografik referanslar ve konu indeksleri yer almaktadır.
İntihal.net
İntihal.net veri tabanı bir çok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı intihal tespit ve raporlama yazılımıdır.
Istanbul Bilgi University Guide to Writing Academic Papers and Dissertations
İstanbul Bilgi Üniversitesinde, bilimsel yazı ve tez yazım sürecinde araştırmacılara kaynak olan e-kitaptır.
İstanbul Bilgi University Open Access Repository
İstanbul Bilgi Üniversitesi mensupları tarafından yayınlanmış tez, rapor ve diğer türlerden oluşan 4.579’dan fazla yayını içerir.
JSTOR Arts & Sciences I – XV
İktisat, tarih, hukuk, sanat, felsefe, edebiyat, psikoloji, siyaset bilimi, din ve müzik alanlarında 2.144 tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.
JSTOR Business IV
İktisat ve maliye alanlarında 217 tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.
JSTOR e-Book Collection
JSTOR e-Kitap Koleksiyonu sanat, sosyal bilimler, tarih, hukuk ve ekonomi alanında Colombia University Press, Cornell University Press, Edinburg University Press, Liverpool University Presss, Manchester University Press ve Yale University Press gibi 100'den fazla yayınevinin 67.000’den fazla elektronik kitabına tam metin erişim sağlar.