A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Tümü
Veritabanları
Antik Çağ'dan XXI. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Ansiklopedisi
Topografya, mimari, dinî ve sosyal hayat, yönetim, iktisat gibi alanlarda 363 makaleye ve harita, minyatür, gravür, resim ve arşiv belgesi olmak üzere 4.000 görsel malzemeye erişim sağlamaktadır
Art & Architecture Source
Mimarlık, iç mimarlık, güzel sanatlar, dekorasyon, endüstriyel tasarım, arkeoloji, kentsel tasarım, peyzaj mimarisi gibi alanları içermektedir. Bu veri tabanı, 1914 yılından itibaren 710’dan fazla tam metinli dergiye, 220 tam metin kitaba ve 63.000’den fazla görsele erişim sağlamaktadır.
Art Index Retrospective
Sanat tarihi, moda tasarımı ve peyzaj mimarlığı alanlarında 1929-1984 yılları arasında 600’den fazla derginin bibliyografik kaydını içermektedir.
ARTSTOR
Mimari, sanat, beşeri bilimler ve fen bilimleri alanlarında yaklaşık 2,5 milyondan fazla görsele erişim sağlayan veri tabanıdır. Bu veri tabanındaki görseller eğitim ve araştırma amaçlı olarak görüntülenmekte ve yönetilebilmektedir.
Bloomsbury Fashion Central
Giyim ve moda üzerine farklı disiplinlerde metin, fotoğraf ve dergi içeriği sağlayan veri tabanıdır.
Dergipark
Türkiye’de yayımlanan tüm bilim alanları ile ilgili 2.625’den fazla akademik dergiye online ortamda erişim sağlamaktadır.
Education Resources Information Center (ERIC)
Eğitim literatürü konusunda temel danışma kaynağıdır. 1966’dan günümüze 1.6 milyondan fazla kayıt içeren ERIC, 631.000’den fazla tam metin dokümana bağlantı verir.
HiperKitap
Türkçe e-kitap veri tabanıdır. Astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar, çevre bilimleri, dil ve edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, enerji, felsefe, psikoloji ve din, fizik, güzel sanatlar, hukuk, işletme ve yönetim bilimleri, kimya, kütüphanecilik, matematik ve istatistik, medya ve iletişim, mimarlık ve tasarım, mühendislik ve teknoloji, müze ve kültürel çalışmalar, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, sosyoloji, spor, seyahat ve turizm, tarım ve biyoloji, tarih ve tıp gibi konularda 28.000'den fazla e-kitaba erişim sağlamaktadır.
JSTOR Arts & Sciences I – XV
İktisat, tarih, hukuk, sanat, felsefe, edebiyat, psikoloji, siyaset bilimi, din ve müzik alanlarında 2.144 tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.
JSTOR Ireland Collection
Sanat, insani bilimler, sosyal bilimler, müzik ve matematik alanlarında İrlanda ile ilgili 74 tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.
KPY e-Book Collection
KPY e-kitap koleksiyonu, kültür politikaları ve yönetimi konusunda yayınlamış 58'den fazla kitabı içermektedir.
MasterFILE Reference eBook Collection
Bilgisayar, bilim, finans, genetik, kariyer, mimari, moda ve tasarım, sağlık, sanat, seyahat, spor ve tarih konularında 800’den fazla elektronik kitaba tam metin erişim sağlamaktadır.
Web of Science - Book Citation Index - Science (BKCI-S)
Bilim ve teknoloji alanında yayımlanmış kitapların yer aldığı bir atıf indeksidir.
Web of Science - Arts & Humanities Citation Index (A&HCI)
Sanat ve beşeri bilimler alanında yayımlanmış 1.840’dan fazla derginin yer aldığı disiplinlerarası bir atıf indeksidir.
Web of Science -Conference Proceedings Citation Index - Social Science & Humanities (CPCI-SSH)
Sanat, ekonomi, tarih, felsefe, psikoloji, edebiyat, yönetim bilimleri ve sosyoloji gibi alanlarda yayımlanmış konferans bildirilerini kapsayan bir atıf indeksidir.