A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Tümü
Veritabanları
China Academic Reference
Çin'de yayımlanan İngilizce kaynakları içeren akademik veri tabanıdır. Dergiler, doktora ve yüksek lisans tezleri, konferans bildirileri, e-kitaplar, yıllıklar ve sözlükleri kapsayan, 417 tam metin İngilizce akademik e-dergi, 2,6 milyon İngilizce tam metin makale ve çeşitli disiplinlerden 14 milyon İngilizce özet içerir.
Dergipark
Türkiye’de yayımlanan tüm bilim alanları ile ilgili 2.625’den fazla akademik dergiye online ortamda erişim sağlamaktadır.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Bu veri tabanı editoryal süreçlerden geçmiş, açık erişimi olan, bilimsel makaleleri içermektedir. Bu veri tabanında 18.992'den fazla dergi 8 milyondan fazla makale bulunmaktadır.
Education Index Retrospective
Eğitim bilimleri alanında 1929 – 1983 yılları arasında yayınlanmış 800’den fazla yayın ve 850.000’den fazla kitabın bibliyografik kaydını içermektedir.
Education Resources Information Center (ERIC)
Eğitim literatürü konusunda temel danışma kaynağıdır. 1966’dan günümüze 1.6 milyondan fazla kayıt içeren ERIC, 631.000’den fazla tam metin dokümana bağlantı verir.
Emerald Premier eJournal
Eski sayıları da dahil olmak üzere 405 adet tam metinli dergiye erişim sağlamaktadır. Bu veri tabanında bulunan dergiler finans, ekonomi, eğitim, yönetim bilimleri ve bilgi yönetimi konularını kapsamaktadır.
MasterFILE Complete
1922 yılından günümüze 2.300’den fazla tam metinli dergiye ek olarak 870’den fazla referans kitabına, 55.100’den fazla birincil kaynak dökümanı ve 1.8 milyon civarında görsele (fotoğraf, harita, bayrak) erişim sağlamaktadır. İşletme, sağlık, spor, eğlence, eğitim, moda ve diğer sosyal bilimler gibi disiplinleri kapsamaktadır.
SpringerLink
Eski sayıları dahil olmak üzere 2.283 tam metinli dergiyi kullanıma sunmaktadır. Dergiler finans, ekonomi, eğitim, bilgisayar bilimleri, matematik, iletişim, mühendislik, hukuk, tarih, siyaset, sosyoloji ve diğer bilim alanlarını içermektedir.
Taylor & Francis Online
Eski sayıları dahil olmak üzere 2.209 tam metinli dergi bulunmaktadır. Dergiler; finans, ekonomi, eğitim, bilgisayar bilimleri, matematik, iletişim, hukuk, tarih, siyaset bilimi, sosyoloji ve diğer sosyal bilimler konularındadır.
Teacher Reference Center
Eğitim alanında 220'den fazla hakemli dergiyi özetleri ile birlikte indekslemektedir.
Wiley Online Library
Eski sayıları dahil 1.732 dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir. Dergiler; kimya, ekonomi, işletme, finans, bilgisayar, eğitim, hukuk, matematik, veterinerlik, diş hekimliği, polimer ve materyal bilimleri, eczacılık, fizik ve astromi, psikoloji, eğitim bilimleri, mühendislik, tarım, mimarlık ve planlama, uygulamalı sanatlar, biyoloji, biyoteknoloji, biyokimya & biyofizik, hücre ve moleküler biyoloji, bilgisayar bilimi ve bilişim teknolojisi, genetik, coğrafya & keşifler, tarih, arkeoloji, psikoloji, tıp, yaşam bilimleri ve istatistik konularını kapsamaktadır.