A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Tümü
Veritabanları
Academic Journals (Nature Publishing Group)
Klinik bilimleri, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında 1997’den günümüze 38 dergiye erişim sağlamaktadır.
Academic Search Ultimate
11.900’den fazla tam metinli, farklı disiplinleri kapsayan dergi veri tabanıdır. Dergiler; bankacılık, finans, medya, hukuk, tarih, siyaset bilimi, sosyoloji ve diğer sosyal bilimler konularını içermektedir.
Belt and Road Initiative Reference Source
Ekonomi, finans, coğrafya, hukuk, mimarlık, tarım, teknoloji, inşaat mühendisliği ve lojistik alanında 5.000 tam metin dergiye, 50’den fazla gazeteye erişim sağlar.
Central & Eastern European Academic Source
Edebiyat, tarih, sosyoloji, fen bilimleri, iş ve ekonomi, kütüphane ve bilgi bilimleri, mühendislik ve sağlık bilimleri alanında 660 tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.
Dergipark
Türkiye’de yayımlanan tüm bilim alanları ile ilgili 2.625’den fazla akademik dergiye online ortamda erişim sağlamaktadır.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Bu veri tabanı editoryal süreçlerden geçmiş, açık erişimi olan, bilimsel makaleleri içermektedir. Bu veri tabanında 18.992'den fazla dergi 8 milyondan fazla makale bulunmaktadır.
HiperKitap
Türkçe e-kitap veri tabanıdır. Astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar, çevre bilimleri, dil ve edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, enerji, felsefe, psikoloji ve din, fizik, güzel sanatlar, hukuk, işletme ve yönetim bilimleri, kimya, kütüphanecilik, matematik ve istatistik, medya ve iletişim, mimarlık ve tasarım, mühendislik ve teknoloji, müze ve kültürel çalışmalar, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, sosyoloji, spor, seyahat ve turizm, tarım ve biyoloji, tarih ve tıp gibi konularda 28.000'den fazla e-kitaba erişim sağlamaktadır.
IEEE Xplore Digital Library
Bilgi teknolojisi, bilgisayar bilimleri, iletişim, multimedya, müzik, nanoteknoloji, sibernetik, teknoloji ve toplum gibi konularda 408 dergi, 5.791 konferans serisi, 4.526 standart dahil 5 milyondan fazla kaynağa erişim sağlamaktadır.
IGI Global e-Books
Yazılım, bilgisayar bilimleri ve mühendisliği, iş teknolojileri, veri tabanı teknolojileri, e-devlet, global ve çevre teknolojileri, eğitim teknolojileri, akıllı teknolojiler, bilgi yonetimi ve kütüphanecilik, tıbbi teknolojiler ve sağlık, genetik, multimedya teknolojileri, güvenlik teknolojileri, etik ve hukuk, sosyal teknolojiler alanlarında BİLGİ Kütüphanesi tarafından satın alınan 4.512 tam metin e-kitap içermektedir.
Nature Journals
Biyoloji bilimleri, işletme, çevre bilimleri, sağlık bilimleri ve fizik bilimleri alanında 2007’den günümüze 46 dergiye erişim sağlamaktadır.
ProQuest Dissertations & Theses Full Text
Beşeri ve sosyal bilimler alanında 1861 yılından günümüze yayımlanan 3 milyondan fazla teze tam metin olarak erişim sunar. Dünyanın en kapsamlı tez veri tabanıdır.
Sage Journals Online
Sosyal, beşeri ve yaşam bilimleri alanlarında 2006 - 2021 yılları arasındaki 1.116 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.
Science Direct
Eski sayıları dahil olmak üzere sosyal bilimler, beşeri bilimler ve diğer birçok disiplinde 2.265 dergi içermektedir.
SpringerLink
Eski sayıları dahil olmak üzere 2.283 tam metinli dergiyi kullanıma sunmaktadır. Dergiler finans, ekonomi, eğitim, bilgisayar bilimleri, matematik, iletişim, mühendislik, hukuk, tarih, siyaset, sosyoloji ve diğer bilim alanlarını içermektedir.
TR Dizin
Sosyal, fen ve beşeri bilimler alanında Türkiye'de yayımlanan 1.640’dan fazla dergiye erişim sağlamaktadır.
Wiley Online Library
Eski sayıları dahil 1.732 dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir. Dergiler; kimya, ekonomi, işletme, finans, bilgisayar, eğitim, hukuk, matematik, veterinerlik, diş hekimliği, polimer ve materyal bilimleri, eczacılık, fizik ve astromi, psikoloji, eğitim bilimleri, mühendislik, tarım, mimarlık ve planlama, uygulamalı sanatlar, biyoloji, biyoteknoloji, biyokimya & biyofizik, hücre ve moleküler biyoloji, bilgisayar bilimi ve bilişim teknolojisi, genetik, coğrafya & keşifler, tarih, arkeoloji, psikoloji, tıp, yaşam bilimleri ve istatistik konularını kapsamaktadır.