A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Tümü
Veritabanları
UNIDO
Endüstriyel istatistik veri tabanı imalat sektör verisini içermektedir. INSTAT4 ise, ekonomilerin zaman içindeki yapısal dönüşümünün derinlemesine analizini yapma olanağı sunmaktadır.
Vidobu
Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan 11.727’den fazla video eğitim ve 638’den fazla eğitim seti içermektedir. Kişisel gelişim, mesleki gelişim, ofis programları, bilişim teknolojileri ve fotoğrafçılık alanlarını içermektedir.
Web News
Tüm dünyadan farklı konularda 14.000'den fazla kaynaktan derlenen haberlere erişim sağlamaktadır.
Web of Science - Book Citation Index - Science (BKCI-S)
Bilim ve teknoloji alanında yayımlanmış kitapların yer aldığı bir atıf indeksidir.
Web of Science - Arts & Humanities Citation Index (A&HCI)
Sanat ve beşeri bilimler alanında yayımlanmış 1.840’dan fazla derginin yer aldığı disiplinlerarası bir atıf indeksidir.
Web of Science - Book Citation Index - Social Sciences & Humanities (BKCI-SSH)
Sosyal bilimler, sanat, doğa ve beşeri bilimler alanında yayımlanmış kitapların yer aldığı bir atıf indeksidir.
Web of Science -Conference Proceedings Citation Index - Social Science & Humanities (CPCI-SSH)
Sanat, ekonomi, tarih, felsefe, psikoloji, edebiyat, yönetim bilimleri ve sosyoloji gibi alanlarda yayımlanmış konferans bildirilerini kapsayan bir atıf indeksidir.
Web of Science - Conference Proceedings Citation Index (CPCI-S)
Tarım, biyokimya, biyoloji, biyoteknoloji, bilgisayar bilimleri, mühendislik, çevre bilimleri ve tıp bilimlerini içeren bilimsel ve teknik alanda yayımlanmış konferanslar bildirilerini kapsayan bir atıf indeksidir.
Web of Science - Emerging Sources Citation Index
Bilgisayar, sosyal ve beşeri bilimler alanında 8.172’den fazla derginin yer aldığı atıf indeksidir.
Web of Science -Science Citation Index (SCI) Expanded
Bilim ve teknoloji alanında yayımlanmış 9.547'den fazla derginin yer aldığı disiplinlerarası bir atıf indeksidir.
Web of Science - Social Sciences Citation Index (SSCI)
Sosyal bilimler alanında yayımlanmış 3.563'den fazla derginin yer aldığı disiplinlerarası bir atıf indeksidir.
Westlaw Next
Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Avustralya, Hong Kong kanunlarını ve mahkeme kararlarını kapsar. Bu veri tabanının içerisinde 1000'den fazla tam metinli hukuk dergisi de bulunmaktadır. Kampüs dışı erişim için kütüphaneciye başvurunuz.
Westlaw.UK
İngiltere hukukuna ilişkin mevzuat, içtihat, dergi, kitap, haber ve AB dokümanlarına erişim sağlayan bir veri tabanıdır.
Wikilala
Wikilala, 2 milyondan fazla Osmanlıca olarak basılmış dergi, gazete, kitap ve diğer yayınları içeren bir veri tabanıdır. Araştırmacılar, bu veri tabanı içerisinde Latin harfleriyle arama yaparak bilgi kaynaklarına erişebilmektedirler.
Wiley e-Books
Ekonomi, psikoloji, biyoloji, finans, enerji ve ilgili bilim dallarına ait BİLGİ Kütüphanesi tarafından satın alınan 291’den fazla e-kitaba tam metin erişim sağlar.
Wiley Online Library
Eski sayıları dahil 1.732 dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir. Dergiler; kimya, ekonomi, işletme, finans, bilgisayar, eğitim, hukuk, matematik, veterinerlik, diş hekimliği, polimer ve materyal bilimleri, eczacılık, fizik ve astromi, psikoloji, eğitim bilimleri, mühendislik, tarım, mimarlık ve planlama, uygulamalı sanatlar, biyoloji, biyoteknoloji, biyokimya & biyofizik, hücre ve moleküler biyoloji, bilgisayar bilimi ve bilişim teknolojisi, genetik, coğrafya & keşifler, tarih, arkeoloji, psikoloji, tıp, yaşam bilimleri ve istatistik konularını kapsamaktadır.
World Development Indicators
World Development Indicators tüm dünya ekonomisini kapsayan bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 18 ülke grubu ve 266 ülke için 1960 – 2020 yıllarını kapsayan 1.443’den fazla kalkınma göstergelerini ve zaman dizisi verilerini içerir. Bu veri tabanı işletme, finans, bilgisayar, eğitim, psikoloji ve istatistik konularını kapsamaktadır.
World Scientific
Ekonomi, finans, mühendislik, matematik, fizik, bilgisayar ve çevre bilimleri alanında elektronik kitap ve dergiye erişim sağlamaktadır.
Son Erişim: 30 Nisan 2024
World Trade Law
Ticaret ile ilgili haber kaynaklarına erişim sağlamasının yanı sıra, tüm WTO rapor, tahkim kararlarının özetleri, analizleri ve istatistiklerine erişim sağlayan veri tabanıdır.
YÖK Ulusal Tez Merkezi
Üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan 763.551’den fazla yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir.